Σάββατο, Μαρτίου 10, 2007

Μια φαντασιακή βεντέτα...

Το κυριακάτικο ντέρμπι στο Χαριλάου είναι εξαιρετικά κρίσιμο, βαθμολογικά, για τον Ηρακλή, όπως φυσικά και οι υπόλοιποι πέντε αγώνες που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ακόμα και αν οι εμφανίσεις της ομάδας τον τελευταίο μήνα είναι κάτι παραπάνω από αποκαρδιωτικές, όσο υπάρχουν ακόμα πιθανότητες για τη σωτηρία, ο Ηρακλής οφείλει να τις κυνηγήσει. Μια νίκη επί του Άρη, κάτι που δεν θα είναι δα και κατόρθωμα, θα μπορέσει να δώσει βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση στην ομάδα.

Όσο σημαντικό όμως κι αν είναι το παιχνίδι για τον Ηρακλή, είναι αυτονόητο ότι άλλο τόσο είναι και για τους αντιπάλους. Όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους (ο Άρης κυνηγάει την έξοδο του στο κύπελλο Ουέφα), αλλά κυρίως για εξωαγωνιστικούς. Οι αρειανοί ποτέ δε ξέχασαν ότι ο προπέρσινος αγώνας με τον Ηρακλή αποτέλεσε την ταφόπλακα των ελπίδων τους για παραμονή. Το δυστύχημα για αυτούς είναι ότι ξέχασαν όλα τα άλλα... Όπως και να'χει πάντως είναι δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος αγώνας θα διεξαχθεί υπό τον μανδύα μιας συνεχιζόμενης, από μέρους τους, και λίγο-πολύ φαντασιακής βεντέτας.

Το ευχάριστο είναι ότι για τον Ηρακλή δεν υφίσταται καμία τέτοια βεντέτα, παρόλο που λόγοι υπάρχουν και μάλιστα δεν είναι λίγοι (τελευταίο "κατόρθωμα" των αρειανών η εξαγορά του χρέους του Ηρακλή προς τον Ταπούτο, μια κίνηση με πολλά αρνητικά, για τον Ηρακλή, παρεπόμενα). Παρόλ'αυτά όλοι στον Ηρακλή αντιμετωπίζουν τον αγώνα του Χαριλάου έτσι ακριβώς όπως πρέπει, σαν έναν ακόμα ποδοσφαιρικό αγώνα. Ούτε θα παρακαλέσουμε κανέναν, ουτε θα απειλήσουμε κανέναν, ούτε θα κατηγορήσουμε κανέναν αν το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί. Ο αγώνας θα παιχτεί επί ίσοις όροις κι αν οι παίκτες του Ηρακλή θυμηθούν επιτέλους ότι είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και όχι περιοδεύων θίασος, τότε ο Ηρακλής σίγουρα θα κερδίσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: