Σάββατο, Μαρτίου 31, 2007

...

Η εκδρομή στην Κέρκυρα εν τέλει ακυρώθηκε... Προς το παρόν τουλάχιστον.

Οι τελευταίες πολεμικές συγκρούσεις που έγιναν στην Αθήνα με πρόσχημα κάποιον αγώνα βόλεϊ γυναικών συνοδέυτηκαν από τον θάνατο ενός 25χρόνου παιδιού...

Η κυβέρνηση αποφάσισε εξαιτίας αυτού του περιστατικού την αναστολή όλων των αθλητικών γεγονότων για τις δύο επόμενες βδομάδες. Μια απόφαση που αποτελεί μια αμήχανη όσο και ανούσια κίνηση εντυπωσιασμού, αφού δεν εξασφαλίζει καμία λύση ως προς το πρόβλημα της βίας ούτε για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ούτε φυσικά για τη συνέχεια.
Αν η κυβέρνηση έχει την πεποίθηση ότι είμαστε ανίκανοι να διοργανώνουμε αθλητικούς αγώνες με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, ας πάρει μια γενναία απόφαση κι ας διακόψει κάθε δραστηριότητα του επαγγελματικού (και μόνο) αθλητισμού στην Ελλάδα, αρχίζοντας από τους επερχόμενους τελικούς των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Ας αποφασίσει την επ'αόριστω διακοπή των εγχώριων πρωταθλημάτων και φυσικά την συμμετοχή των συλλόγων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Μπορείς δηλαδή ρε κράτος να τα βάλεις με τα μεγάλα συμφέροντα και αυτούς που κάνουν κουμάντο στον επαγγελματικό αθλητισμό και τους μεγάλους συλλόγους? Αν μπορείς κάντο γιατί αυτοί έχουν τεράστια ευθύνη για ότι συμβαίνει, αν όχι λούφαξε στη γωνιά σου και μη βάζεις τον απλό και πιθανότατα πλανημένο κόσμο φυλακή (και χωρίς το δικαίωμα αναστολής μάλιστα) για ψύλλου πήδημα κι σταμάτα να κάνεις τον νταή μόνο όπου σε παίρνει! Άκου 15 μέρες διακοπή... Σιγά τ'αυγά!

Το χειρότερο όμως μ'αυτή την γελοία απόφαση είναι ότι χρεώνει στον αθλητισμό εν γένει όλες τις ευθύνες για τα συγκεκριμένα επεισόδια, αλλά και για όλα τα άλλα έκτροπα που έχουν συμβεί στο παρελθόν εντός και πέριξ των γηπέδων. Ταυτίζει δηλαδή με τελείως κυνικό τρόπο τον αθλητισμό με τη βία, κάτι που είναι πέρα για πέρα στρεβλό και άδικο.
Όσο το κράτος δε μπορεί ή δεν θέλει να δώσει κάποιες ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα βελτιώνοντας πρωτίστως τις κοινωνικές συνθήκες, αλλά επιμένει μόνο να βάζει τσιρότα στις πληγές που το ίδιο δημιουργεί, η βία θα υπάρχει, είτε μέσα στα γήπεδα είτε όχι, και θα κρέμεται πάνω από τα κεφάλια όλων μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: